[flexy_breadcrumb]

Is een zonnewarmte-advies verplicht?

Het korte antwoord is Nee, het zonnewarmte-advies is niet verplicht. Het wordt wel ten zeerste aangeraden. Waarom? Dat wordt hieronder toegelicht.

Deelnemers aan het zonnewarmtenet vullen in het Huisdossier gegevens in over hun woning en over hun energieverbruik. Hieruit volgt een inschatting van het isolatieniveau van de woning en de gewenste warmtevraag van het huishouden. Op basis hiervan wordt de benodigde opwekinstallatie berekend en de te verwachtte kosten voor energie. Dit zie je in de Rekenmodule.

Om te zorgen dat de Rekenmodule betrouwbare informatie levert, worden de ingevulde gegevens in het Huisdossier altijd zorgvuldig nagelopen voorafgaand of bij het zonnewarmte-advies. Onze ervaring leert dat er dan meestal nog aanpassingen worden gedaan en dat er dus een andere uitkomst zichtbaar wordt in de Rekenmodule.

Wil je geen zonnewarmte-advies, omdat je dat niet nodig hebt? Dan willen we toch je Huisdossier en Rekenmodule checken zodat je straks bijvoorbeeld geen te kleine of te grote opwek-installatie gaat bestellen. Deze check doen we online, alleen als we er vragen over hebben, nemen we contact met je op. Zo zorgen we ervoor dat de gegevens in je Huisdossier en dus in je Rekenmodule betrouwbaar zijn.
Dit noemen we de ‘online check’. Na de online check ben je alsnog aspirantlid en kun je gebruik maken van de kortingen op offertes. 

Als je ingelogd bent, zie je hieronder of je al een aanvraag voor een zonnewarmte-advies of een online check hebt gedaan. Zo niet, dan kun je het direct aanvragen. 

Aanbod warmteterugwin-ventilatie-units

Door het zonnewarmteteam zijn Climarad en Fresh-R als voorkeursleveranciers geselecteerd voor wtw (warmteterugwin) ventilatie-units. De redenen zijn: Climarad biedt wtw-ventilatie-units aan die naast gecontroleerd ventileren

Lees verder »

cft-topic-template